Taloustietoa opettajille 4/22: Uutiskirje

Uutinen
|

Vuoden neljännessä opettajille suunnatussa uutiskirjeessä kerromme tulevista Talous tutuksi -koulutuspäivistä, Generation €uro -kilpailun voittajasta ja talousosaamisen neuvonantaja Anu Raijaksen blogista. Pyydämme myös palautettasi Generation €uro -kilpailuun liittyen - vastaathan lyhyeen kyselyyn.

Talous tutuksi -koulutuspäivät syksyllä 8.-9.9.2022

Vuosittain järjestettävä Talous tutuksi -koulutus tarjoaa vinkkejä sekä ajankohtaista ja syventävää tietoa talouden ja taloustaitojen opettamisen tueksi. Ilmoittautuminen syksyn 2022 koulutuspäiville on alkanut.

Syksyn Talous tutuksi -koulutus järjestetään kahden päivän mittaisena koulutuksena 8.-9.9.2022 Suomen Pankin rahamuseossa (Snellmaninkatu 2, Helsinki). Maksuttomaan koulutukseen voi osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä ja joko molempiin koulutuspäiviin tai vain toiseen. Ohjelma sisältää talouden ajankohtaisluentoja ja case-puheenvuoroja.

Talous tutuksi -koulutusten järjestäjinä ovat Finanssiala, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL, Opetushallitus, Pörssisäätiö, Talous ja nuoret TAT sekä Suomen Pankki.

Tervetuloa mukaan koulutuspäiville ja verkostoitumaan kollegoiden kanssa!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>

Ålands lyceumin joukkue voitti Generation €uro -rahapolitiikkakilpailun

Ålands lyceumin joukkue on voittanut tämän kevään Generation €uro -kilpailun Suomen finaalin. Muut finalistijoukkueet tulivat Kauniaisten lukiosta ja Lahden yhteiskoulusta. Loppukilpailu järjestettiin Suomen Pankin rahamuseossa 6.4.2022. Voittajan valitsi Suomen Pankin asiantuntijaraati, jonka puheenjohtajana toimi tutkimuspäällikkö Esa Jokivuolle.

Voittajajoukkue Victor Byman, Noel Rönnberg, Emilia Silander ja Caspian Boström sekä joukkuetta ohjannut opettaja Anders Casén pääsivät tapaamaan Euroopan keskuspankin johtoa virtuaaliseen tapahtumaan toukokuussa. Kaikki loppukilpailuun selviytyneet joukkueet palkittiin kirjalahjakortein.

Lue lisää Suomen Pankin verkkosivuilta >>

Katso loppukilpailun tallenne >>

Auta meitä kehittämään Generation €uro -kilpailua ja anna palautetta

Generation €uro on vuosittain järjestettävä kansainvälinen kilpailu, jossa toisen asteen opiskelijat kisaavat talouden toiminnasta ja rahapolitiikan teemoista. Kilpailu järjestetään yhtäaikaisesti useassa eri euroalueen maassa ja Suomessa järjestäjänä on Suomen Pankki. Tämän vuoden kilpailuun osallistui yhteensä 35 joukkuetta ja 11 eri koulusta.

Pyydämme sinua vastaamaan alla olevaan lyhyeen kyselyyn. Haluamme kuulla palautettasi ja toiveitasi Generation €uro -kilpailuun liittyen. Kyselyn avulla haluamme kehittää kilpailua edelleen tulevia vuosia ajatellen. Kyselyyn vastataan nimettömänä ja vastaaminen vie aikaa vain noin 2-5 minuuttia. Kiitos, että autat meitä kehittämään kilpailua. Palautteesi on meille tärkeää. 

Vastaa kyselyyn tästä >>

 

Tervetuloa vierailulle rahamuseoon

Suomen Pankin rahamuseo esittelee rahan historiaa ja keskuspankin toimintaa Helsingin keskustassa (Snellmaninkatu 2, Helsinki). Rahamuseo on tarkoitettu kaikille taloudesta ja yhteiskunnallisista asioista

kiinnostuneille ja se sopii vierailukohteeksi niin nuorille kuin varttuneemmillekin kävijöille. Talousosaamiskeskuksen toiminnan myötä museon näyttelyssä ja opastuksissa on runsaasti mukana myös talousosaamisen edistämisen sisältöjä.

Museoon voi tutustua museon aukioloaikoina itsenäisesti tai etukäteen varatulla opastetulla kierroksella. Opastuksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sopimuksen mukaan ja ne ovat maksuttomia. Tervetuloa vierailulle museoon oppilasryhmän kanssa - voit varata vierailun suoraan kalenteristamme myös jo syksylle!

Varaa vierailu >>

Anu Raijaksen blogi: Talousosaamisen kansainvälisiä kuulumisia

Suomen Pankin talousosaamisen neuvonantaja Anu Raijas osallistui OECD:n kansainvälisen talouskasvatusverkoston (OECD-INFE) virtuaaliseen kokoukseen huhtikuussa. Aiheina olivat mm. eri maiden talousosaamisen strategiat ja OECD-INFE:n lähivuosien toiminnan suuntaviivat.

OECD-INFE kerää tällä hetkellä jäsenmaistaan tietoa näiden talousosaamisen toimista. Sen kiinnostuksen kohteena ovat talousosaamisen kansallisen strategian tilanne, koulujen talousopetus, toimet, joilla ehkäistään huijauksia ja pakolaisten talousopetus.

Lue lisää blogista >>