Kansallinen talousosaamiskeskus aloittaa toimintansa Suomen Pankin rahamuseossa

Rahamuseon uutinen
|

Talousosaamiskeskus aloittaa toimintansa Suomen Pankin rahamuseossa tammikuussa 2022. Rahamuseo esittelee rahan historiaa ja keskuspankin toimintaa, Sen tehtävänä on edistää kansalaisten tietämystä taloudesta, Suomen Pankista ja eurojärjestelmästä. Talousosaamiskeskuksen toiminta rahamuseossa edistää suomalaisten talousosaamista ja tukee tulevaa kansallista talousosaamisstrategiaa, jota johtaa oikeusministeriö.

Talousosaamiskeskuksen tavoite on sama kuin talousosaamisen kansallisella strategialla: suomalaiset ovat maailman parhaita talousosaajia vuonna 2030.

“Suomen Pankki johti talousosaamisen strategiatyötä vuonna 2020 maamme keskeisten talouskasvatusta tekevien toimijoiden arvokkaalla myötävaikutuksella. Pankille kansalaisten talousosaamisen paraneminen ja ylläpitäminen ovat tärkeitä tehtäviä, ja parhaiten tehtävät onnistuvat yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Tätä lähdetään toteuttamaan rahamuseon talousosaamiskeskuksessa“, toteaa pääjohtaja Olli Rehn.

Rahamuseo säilyy edelleen museona. Talousosaamiskeskuksen toiminnan myötä museon näyttelyssä, opastuksissa ja tapahtumissa on jatkossa entistä enemmän mukana talousosaamisen edistämiseen liittyviä sisältöjä. Talousosaamiskeskuksen toiminta pääsee alkamaan täysimittaisesti vasta koronapandemian laannuttua, mutta sitä ennenkin talousaiheisia verkkoseminaareja järjestetään lähes viikoittain.

Talousosaamiskeskuksen avajaiset 27.1.2022

Talousosaamiskeskuksen avajaisia vietetään verkkotapahtumana 27.1.2022. Verkkotapahtuman linjat avataan yleisölle klo 15.20 ja ohjelma alkaa klo 15.30. Tilaisuus päättyy klo 17.10. Verkkotapahtuma on avoin yleisölle, ja se lähetetään suorana Suomen Pankin rahamuseosta.

Tilaisuuden ohjelmassa puhujina ovat valtiovarainministeri Annika Saarikko, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, Suomen Pankin talousosaamisen neuvonantaja Anu Raijas ja oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen. Tilaisuuden juontaa Suomen Pankin viestintäpäällikkö Jenni Hellström.

Lisätietoa talousosaamiskeskuksen avajaisista löytyy rahamuseon verkkosivuilta.

Lisätietoa talousosaamiskeskuksesta.