Generation €uro -kisan voitto Helsinkiin

Rahamuseon uutinen
|

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu vei voiton Generation €uro -kilpailun Suomen finaalissa. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Kaius Kumpulainen, Otto Muurinen, Santeri Vakkilainen ja Oliver Watson. Opettajajäsenenä oli Harri Korpisaari. Suomen Pankin rahamuseossa 2.4.2019 pidetyn finaalin muut osallistujat tulivat Maarianhaminasta Ålands Lyceumista ja Lahden yhteiskoulusta.           

"Kaikkien osallistujien finaalipaikka oli hyvin ansaittu. Joukkueet suoriutuivat annetusta tehtävästä erittäin hienosti. Esitykset olivat sujuvia ja rahapolitiikan käsitteistö hallussa", totesi arvosteluraatiin kuulunut Suomen Pankin ennustepäällikkö Meri Obstbaum palkintojenjakotilaisuudessa. Palkintojenjakotilaisuus on katsottavissa täällä.

"Voittajajoukkue esitteli monipuolisesti perustellun korkopäätöksen. Siinä käsiteltiin myös inflaatio-odotuksia, jotka ovat keskeisessä osassa rahapolitiikan päätöksenteossa", Obstbaum kertoi samalla, kun voittajille ojennettiin jättikokoinen lentolippu, jonka avulla Suomen voittajat matkaavat toukokuussa palkintomatkalle Frankfurtiin tutustumaan Euroopan keskuspankkiin.

Euroopan nuoret voittajat tapaavat Frankfurtissa

Generation €uro -kilpailussa testataan opiskelijoiden perehtyneisyyttä rahapolitiikkaan. Jokainen joukkue esitteli vuorollaan, millaisia rahapoliittisia päätöksiä EKP:n tulisi heidän mielestään tehdä. Esityksen jälkeen Suomen Pankin asiantuntijoista koostunut raati esitti vielä tarkentavia kysymyksiä kaikille osallistujille.

Kilpailu järjestetään Suomen lisäksi yhdeksässä muussa Euroopan maassa, muun muassa Saksassa ja Espanjassa. Keväiseen Frankfurtiin matkustavatkin Suomen voittajien lisäksi myös näiden muiden maiden parhaiten menestyneet nuoret.

Suomen Pankki ja muut keskuspankit tukevat nuorten talousosaamista järjestämällä kilpailun joka vuosi.

"Oman talouden hallinta on jokaiselle välttämätön kansalaistaito. Sen lisäksi kansantalouden lainalaisuuksien ja toimintatapojen ymmärtäminen on tärkeää tulevissa tehtävissänne ja demokraattisen yhteiskunnan jäseninä", totesi pääjohtaja Olli Rehn loppukilpailijoille.

SYKin voittajatiimi

Kuvassa voittajajoukkue opettajineen. Oikeassa reunassa ennustepäällikkö Meri Obstbaum ja vasemmassa reunassa neuvonantaja Mikael Juselius Suomen Pankista.

Kuva: Heikki Saukkomaa / STT-Lehtikuva