Mistä Suomi elää 2067?

Rahamuseon näyttely
|

Rahamuseon vuoden 2017 suurnäyttelyssä katsotaan rohkeasti tulevaisuuteen. Helsingin kuvataidelukion ja Vaskivuoren lukion huippulahjakkaat opiskelijat tuovat eteemme maailman 50 vuoden kuluttua. 

Millainen on Suomi vuonna 2067? Mitä ovat elinkeinomme? Mikä on arvokasta? Mitä on suomalaisuus 50 vuoden päästä?

Näitä näkökulmia avataan näyttelyssä taiteen keinoin. Nuoret taiteilijat ovat luoneet omat näkemyksensä tulevaisuuden Suomesta. 

Kuvataidelukion opiskelijoiden korkeatasoiset ja oivaltavat piirrokset, veistokset, videoteokset ja animaatiot kertovat kukin tavallaan, kuinka maailmamme kehittyy. 

Musiikkipainotteisen Vaskivuoren lukion opiskelijat puolestaan ovat itse säveltäneet ja ohjanneet musiikkivideot, joiden maailmankuvat luovat moniulotteisen näkemyksen tulevasta. Improvisaatioon perustuvassa näytelmässä opiskelijat uppoutuvat koko persoonallaan visioonsa.

Helsingin kuvataidelukio – Torkkeli – on kuvataiteen ja visuaalisen ilmaisun erityistehtävälukio. Opiskelijoiden opinto-ohjelmaan kuuluu kuvataideaineita, kuten kuva- ja taidehistoriaa, maalausta ja piirustusta, taidegrafiikkaa, kuvanveistoa, keramiikkaa, tekstiilitaidetta, multimediaa, muotoilua ja arkkitehtuuria, digitaalista ilmaisua sekä valokuvausta ja elokuvaa. Koulussa on opiskelijoita noin 580.

Vaskivuoren lukiossa on noin 1000 opiskelijaa, joista 120 on musiikki- ja tanssilukiossa. Lisäksi lukiossa on medialinja. Oppilaitos on tunnettu tietotekniikan erityisosaamisesta, matemaattis-luonnontieteellisestä painotuksesta, tanssista ja musiikista. Kuorolaulu, musiikkiteatteri, bändit ja äänitekniikka tunnetaan musiikin alueelta parhaiten. Vaskivuoren lukiossa arvostetaan luovuutta ja taidekasvatusta.

Näyttelyn monitaiteellinen kokonaisuus tarjoaa kiehtovan matkan nykynuorten käsitykseen tulevaisuudesta. Tervetuloa vuoteen 2067!

Näyttely on esillä 24.1.–31.12.2017. Näyttelyn teoksiin voi tutustua myös rahamuseon verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. 

#mistäsuomielää2067 #rahamuseo #suomi100 #finland100

kuva
kuva
kuva
kuva