Veistokset

Hirrrveen arvokasta
Suomi pullotettuna ja purkitettuna


Hirrrveen arvokasta

Mikä on tulevaisuudessa arvokasta? Miltä se näyttää? Kuvataidelukion opiskelijat tutkivat näitä kysymyksiä pienoisveistoksissaan.


kuva

Hanna Hellgren
Nimetön
2016
Tekstiili, eri materiaaleja


kuva

Iiris Juvonen
Nimetön
2016
Tekstiili, eri materiaaleja

Teos on inspiroitunut merestä sekä perinteisistä tiaroista ja arvokkaista päähineistä. Kruunut kuvaavat yleensä korkeaa statusta, mutta halusin korostaa, että halvoistakin materiaaleista voi saada aikaan kauniita asioita.


kuva

Anni Jurvanen
Nimetön
2016
Tekstiili, eri materiaaleja

Työn lähtökohtana oli kierrätysmateriaalien käyttö ja arvokkuus. Mustat paperit ovat karkkipapereita. Ajattelin, että musta ja kultainen on arvokkaan näköinen yhdistelmä. Mustat linnut ovat toisaalta surullisia. Lintuja olen taitellut monta vuotta, koska joskus luin, että japanilaisen legendan mukaan taittelemalla 1 000 origamikurkea saa toiveen tai onnea. Olen luultavasti taitellut niitä jo yli tuhat, mutta edelleen joskus taittelen niitä. Halusin työlläni vain luoda jotakin kaunista, sen ihmeellisempää sanomaa sillä ei ole. Jokainen tulkitkoon itse.


kuva

Liisa Kantokorpi
Nimetön
2016
Tekstiili, eri materiaaleja


kuva

Emma Kettunen
Nimetön
2016
Tekstiili, eri materiaaleja


kuva

Jessika Rosvall
Nimetön
2016
Tekstiili, eri materiaaleja

Inspiraatio työhön tuli huovutuskurssin töistä, erilaisista materiaaleista ja itse teoksen aiheesta. Raha ja siihen liitettävät mielikuvat inspiroivat tekemään korut ja koristeet sekä siivet, joilla on mahdotonta lentää. Teos kertoo kauneudesta, miten siihen suhtaudutaan ja mitä ihmiset ovat valmiita tekemään sen eteen.


kuva

Milena Savola
Nimetön
2016
Tekstiili, eri materiaaleja


kuva

Ylva Wahlström
Helmi
2016
Tekstiili, eri materiaaleja

Kallis toi mieleeni kimalteen, kimalle meren.


Suomi pullotettuna ja purkitettuna

Suomi paketissa, tulevaisuuden myyntiartikkeleita. Taiteilijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet pakkauksen, jossa on jotain suomalaista. Pakkauksen muoto ja väri kertovat sen sisällöstä. Sisällöt vaihtelevat konkreettisen ja aineettoman välillä. Taiteilijat ovat Helsingin kuvataidelukion opiskelijoita.


Markus Anttonen
Linnunlaulu
2016


Miska Dounaev
Suomalaiset maitopastillit
2016


Emma El Mountassir
Sinisilmä-silmätipat
2016

Liika optimismi tai sinisilmäisyys on huonoa, jos se estää tai hidastaa muutosta parempaan.


Aapo Franssila
Nimetön
2016


Mara Harju
Suomalainen koivutee
2016

Sain idean siitä, että normaalimpien teelehtien sijasta käyttäisin suomen kansallispuun, rauduskoivun, lehtiä.


Pihla Henttunen
Masennusporetabletti
2016


Beatrice Joakit
Nimetön
2016


Emma Kamutta
Tanhu
2016

Äkillinen tanhuntarve saattaa iskeä yllättävissäkin tilanteissa. Taskukokoisen tanhupaketin avulla voit tyydyttää tanhunhimosi missä ja milloin tahansa. Paketti sisältää sylillisen pirtanauhaa, joka tekee mistä tahansa tilanteesta todellisen tanhuhetken. Punapaula otsalle ja jalalla koreasti!


Annina Kauppila
Nimetön
2016


Josua Kerkis
Nimetön
2016


Martta Kiikeri
Kaamos
2016


Mai Kovanen
Sisulisä
2016

Tehtävänä oli paketoida Suomi sekä suomalaisuus – ja mikä kuvaisi perinteistä suomalaista persoonaa enemmän kuin sisu? Entä mitä tapahtuu, jos nykysuomalainen ei koekaan itseään kyllin sisukkaaksi, kun hän ei totukaan samanlaisiin koettelemuksiin kuin edeltävien sukupolvien edustajat? Identiteetti siinä kärsii. Siispä: miksei nykypäivän lääketeollisuus voisi tulla tässäkin apuun? Eihän esimerkiksi vitamiinejakaan hankita enää hedelmistä vaan purkista. Miksi sisun vuoksi pitäisi nähdä vaivaa, kun senkin voi purkittaa?


Vera Lehtoranta
Nimetön
2016


Allikaisa Mallasto
Koskimiesten kyyneliä
2016

Kesäisin loma aikaan tulee monesti ihastuttavia, vanhoja mustavalkoisia elokuvia. Näissä elokuvissa oli useasti esitelty monenlaisia suomalaisia perinteisiä taitoja. Kuten käsityö- ja maataloustaitoja ja yhtenä esimerkkinä tulivat mieleni koskimiehet. Tukkien päällä tasapainottelu ei ole mitään helpointa hommaa. Osaltaan tämä Suomen historian pala osoittaa; vaikka mitä historiassamme on tapahtunut, olemme aina nousseet ja puhjenneet kukoistukseen.


Anniina Marjakangas
Juhannusyö
2016


Inka Mattila
Nimetön
2016


Kaisa Mäki
Salmiakki-puolukkapastillit
2016

Teoksen aiheena oli, että mitä jos Suomi laitettaisiin pakettiin, niin mikä/mitä se olisi? Ryhdyin miettimään suomalaisia makuja. Ensimmäiseksi mieleeni tulivat salmiakki ja puolukka. Seuraavaksi pohdin, mitä näistä tekisin. Päädyin sitten monien vaihtoehtojen jälkeen pastilleihin.


Nelli Oksanen
Salmiakkia
2016

Yritin tiivistää suomalaisuuden yhteen pakkaukseen. Salmiakki tuntui hyvältä idealta.


Suvi Pensala
Satumetsän pinnit
2016

Pakkaus on tulitikkurasia, joka sisältää havunneulasia. Se sai inspiraatiota Jean Sibeliukselta, joka kantoi sammalta tulitikkurasiassa antamassa inspiraatiota teoksilleen. Havunneulasia voi pitää vertauskuvana hiuspinneistä.


Helmi Roininen
Kesäyö
2016

Sain inspiraation teokseen miettimällä lempiasioitani Suomesta, ja mieleeni tulivat ensimmäisenä kauniit kesäiset värit, varsinkin auringonnousut ja -laskut. Ajattelin vanhoja kesäisiä muistojani ja päädyin muistoon, jossa valvoimme kavereiden kanssa koko yön katsellen auringonnousua. Muistosta inspiroituneena halusin kuvata työssäni suomalaisen kesäyön taivaan värejä ja tunnelmaa.


Noora Rouvinen
Suomen kesä
2016

Työn aiheena oli kehittää jollekin suomalaishenkiselle asialle pakkaus. Työni idean sain omakohtaisista kokemuksistani Suomen kesän kanssa. Joka kerta, kun perheeni kanssa olemme lähdössä kesämökille, sateet tuntuvat seuraavan meitä. Vastaavasti loman loputtua ja töihin/kouluun palattuamme aurinko alkaa taas paistaa. Teoksessa siis tiivistyy tyypillinen suomalainen kesä.


Jasmin Salonen
Suomalaisuus yhdessä paketissa
2016

Sain teoksen inspiraation suomalaisuudesta kokonaisuudessaan: Suomen ”kulttuurista” ja ”tavoista”, jotka ovat hyvin stereotyyppisiä meille suomalaisille.


Essi Salonheimo
Suomen sisu!
2016

Teoksen inspiraationa toimi suomalaisuus ja suomalaisten tahto jaksaa silloinkin, kun asiat käyvät vaikeiksi.


Ronja Sandell
Avaramielisyys
2016


Ramla Selenius
Nimetön
2016


Sara Selonen
Nimetön
2016


Eve Semenova
Suomen jääkiekkomenestys -käsirasva
2016


Sole Stenfors
Nimetön
2016


Uliana Syroezhina
Suomen idea
2016

Teoksessa on esitetty suomalaisuutta ja Suomen ideaa. Ajatukseni oli sellainen, että voiko suomalaisuutta jotenkin käsitellä ja onko se oikeasti olemassa, ja jos on, niin miten se ilmenee. Itse olen Venäjän Karjalasta, ja sielläkin on sauna, revontulet ja kaunis luonto, mutta kuitenkin olen venäläinen enkä suomalainen. Mielestäni suomalaisuutta ei voi esitellä, vaikka se on esitelty jokaisessa suomalaisessa teoksessa, arkkitehtuurissa ja ihmisessä. Suomalaisuus on niin sanottuna henki, joka on kaikkialla eikä tarkoita tiettyä asiaa. Sen takia minun laatikkoni on tyhjä.