Käykö käteinen?

Rahamuseon näyttely
|

Mitä käteiselle tapahtuu? Miten paperiraha vertautuu verkkomaksuihin ja bitcoiniin ja muihin kryptovaroihin?

CashEssentials halusi saada sen selville ja pyysi Wipplayta kartoittamaan tilanteen valokuvakilpailulla, joka toisi rahasta valokeilaan käsin kosketeltavan muodon.

”Käteinen raha yhdistää” 

Seteleitä, kolikoita... käteistä on kaikkialla ympärillämme. Käteinen herättää valtavasti mielleyhtymiä, ja tämä moninaisuus tuotiin hienosti esiin kilpailuun osallistuneissa tuhansissa valokuvissa. Mitä valokuvat esittivät? Suurennettuja kolikoita ja seteleitä, hintalappuja, kyseenalaisia arvoja jne.

Käteinen raha koskettaa kaikkia ja kaikkea, ja se matkaa ympäri maailmaa ihmisiä yhdistävänä suurena virtana. Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Erick Lacourrège (Ranskan keskuspankki), Manuela Pfrunder (setelien suunnittelija), Päivi Heikkinen (Suomen Pankki), Sam Stourdzé (Arlesin valokuvataiteen festivaalin johtaja) ja valokuvaajat Émile Loreaux ja Philippe Assalit. He valitsivat parhaat valokuvat, ja niistä muutamat esitellään tässä näyttelyssä. 

CashEssentials on keskustelufoorumi maksamiseen ja rahajärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Wipplay on ranskalainen valokuva-alan startup-yritys.

Näyttely oli esillä 9.10.2018–2.6.2019. Näyttelyyn voi tutustua myös verkossa.


(c) Donovan Heneman