Tieteiden yö rahamuseossa: Kohdellaanko kansalaisia taloudessa samalla tavoin?

Rahamuseon tapahtuma
|

Rahamuseo on mukana Tieteiden yössä 20.1.2022. Kiehtova retki rahan maailmaan ja taloudellisen hyvinvoinnin teemaan alkaa rahamuseon opastetulla kierroksella, jonka aikana sukelletaan rahan historiaan ja keskuspankkitoimintaan. Kierroksen jälkeen ohjelmassa on puheenvuoroja rahapolitiikkaan, taloudelliseen hyvinvointiin ja talousosaamisen tutkimukseen liittyen. Tilaisuus toteutetaan verkkotapahtumana. 

Ohjelma:
Klo 17.00–17.20: Rahamuseon esittely ja opastus
Talousosaamisen neuvonantaja Anu Raijas esittelee näyttelyn kolme pääteemaa: keskuspankkijärjestelmän toiminta ja rahapolitiikka, rahan historia sekä setelitaide.

Klo 17.30–18.20: Rahapolitiikka ja tulonjako
Suomen Pankin rahapolitiikka- ja tutkimusosaston osastopäällikkö Juha Kilponen käsittelee puheenvuorossaan rahapolitiikkaa ja tulonjakoa.

Klo 18.30–19.20: Miten edistää nuorten taloudellisen hyvinvoinnin tasa-arvoa?
DigiConsumers-tutkimushankkeen vetämässä paneelissa keskustellaan siitä, miten nuorten taloudellisen hyvinvoinnin tasa-arvoa voidaan edistää. Paneelin juontaa Olli-Pekka Ruuskanen.

Klo 19.30–20.20: Talousosaamistutkimuksen soveltaminen käytännössä
Ohjelman päätöspuheenvuorossa Suomen Pankin vanhempi neuvonantaja Anu Raijas avaa, kuinka talousosaamisen tutkimusta kannattaa soveltaa käytännössä.

Tallenne Tieteiden yön ohjelmasta 20.1.2022: 

Esityskalvot: Rahapolitiikka ja tulonjako, Juha Kilponen

Esityskalvot: Talousosaamistutkimuksen soveltaminen käytännössä, Anu Raijas

 

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Vuosittain tammikuussa järjestettävää tapahtumaa vietetään torstaina 20.1.2022. Tieteiden yön ohjelma on julkaistu osoitteessa www.tieteidenyo.fi

Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.