Tieteiden yö rahamuseossa: Kohdellaanko kansalaisia taloudessa samalla tavoin?

Rahamuseon tapahtuma
|

Kiehtova retki rahan maailmaan ja taloudellisen hyvinvoinnin teemaan alkaa rahamuseon opastetulla kierroksella, jonka aikana sukelletaan rahan historiaan ja keskuspankkitoimintaan. Kierroksen jälkeen ohjelmassa on puheenvuoroja rahapolitiikkaan, taloudelliseen hyvinvointiin ja talousosaamisen tutkimukseen liittyen. Osallistumaan pääsee paikan päällä rahamuseossa tai verkossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy! 

Ohjelma-aikataulu
Klo 17.00–17.20: Rahamuseon esittely ja opastus
Intendentti Jaakko Koskentola esittelee näyttelyn kolme pääteemaa: keskuspankkijärjestelmän toiminta ja rahapolitiikka, rahan historia sekä setelitaide.

Klo 17.30–18.20: Rahapolitiikka ja tulonjako
Suomen Pankin rahapolitiikka- ja tutkimusosaston osastopäällikkö Juha Kilponen käsittelee puheenvuorossaan rahapolitiikkaa ja tulonjakoa.

Klo 18.30–19.20: Miten edistää nuorten taloudellisen hyvinvoinnin tasa-arvoa?
DigiConsumers-tutkimushankkeen vetämässä paneelikeskustelussa keskustellaan siitä, miten nuorten taloudellisen hyvinvoinnin tasa-arvoa voidaan edistää.

Klo 19.30–20.20: Talousosaamistutkimuksen soveltaminen käytännössä
Ohjelman päätöspuheenvuorossa Suomen Pankin vanhempi neuvonantaja Anu Raijas avaa, kuinka talousosaamisen tutkimusta kannattaa soveltaa käytännössä.

Osallistu paikan päällä:
Voit osallistua tilaisuuten paikan päällä ilman ennakkoilmoittautumista (Snellmanin katu 2, Helsinki). Osallistujapaikkoja on rajallinen määrä ja tästä syystä pyydämme saapumaan paikalle ajoissa ennen ohjelman alkamista. Ohjeet turvalliseen vierailuun.

Osallistu webinaariin:
Voit osallistua webinaariin Tieteiden yön verkkotapahtuma-sivulla

Tilaisuus videoidaan ja tallenne tulee tälle sivulle tilaisuuden jälkeen.

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Vuosittain tammikuussa järjestettävää tapahtumaa vietetään seuraavan kerran torstaina 20.1.2022. Tieteiden yön ohjelma on julkaistu osoitteessa www.tieteidenyo.fi