Tieteiden yö: Järjestystä rahaan ja talouteen

Rahamuseon tapahtuma
|

Tilaisuudessa on luvassa DigiConsumers-tutkimushankkeen järjestämä paneelikeskustelu sekä keskustelua suomalaisten talousosaamisen edistämisestä ja esitykset rahapolitiikan tekstianalyysista ja kotitalouksien velkaantumisesta. Lisäksi voi osallistua rahamuseon opastetulle kierrokselle. 

Aikataulu

klo 17.00–17.50:
Paneelikeskustelu: Tuhoaako some sivistyksen ja säästäväisyyden? Nuorten ajan- ja rahankäytön haasteet digitaalisissa ympäristöissä

Paneelin juontaa tutkimusjohtaja Olli-Pekka Ruuskanen (Pellervon taloustutkimus PTT). Keskustelemassa ovat dosentti Arto K. Ahonen (Jyväskylän yliopisto), professori Panu Kalmi (Vaasan yliopisto), professori Kirsti Lonka (Helsingin yliopisto) ja professori Terhi-Anna Wilska (Jyväskylän yliopisto).

klo 18.00–18.25:
Suomalaisten talousosaaminen maailman parhaaksi 2030 — mitä on tehtävä?
Keskustelemassa ovat kansliapäällikkö Pekka Timonen (oikeusministeriö) ja talousosaamisen neuvonantaja Anu Raijas (Suomen Pankki).

klo 18.30–19.25: Tekstianalyysiä rahapolitiikasta – Mitä sanat paljastavat EKP:n tavoitteesta?
Vanhempi neuvonantaja Markus Haavio (Suomen Pankki).

klo 19.30–19.55: Kotitalouksien velkaantumisen viimeaikainen kehitys
Vanhempi ekonomisti Ville Voutilainen (Suomen Pankki).

klo 20.00–20.30: Rahamuseon opastus
Rahamuseon intendentti Jaakko Koskentola (Suomen Pankki).

Tapahtuman tallenne ja esitykset

Videotallenne:

Markus Haavion esitys:

Ville Voutilaisen esitys:

Jaakko Koskentolan esitys:

Tieteiden yö

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Vuosittain tammikuussa järjestettävää tapahtumaa vietetään seuraavan kerran torstaina 9.1.2025.
Kirjava ohjelmanjärjestäjien joukko takaa sen, että illan ja yön aikana päästään nauttimaan niin mukaansatempaavista luennoista kuin oivaltamisesta itse tekemällä.
Kaikkiin Tieteiden yön tapahtumiin on vapaa pääsy!