Talouskirja nyt: Väistämättä

Pääjohtajan esiintymiset
Rahamuseon tapahtuma
|

Jyri Häkämies on Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja. Hän toimi pitkään kansanedustajana ja vuosina 2011-2012 elinkeinoministerinä. Uudessa kirjassaan Häkämies käsittelee suomalaisen politiikan keskeisiä vaiheita kuten finanssikriisin ja koronapandemian vaikutuksia Suomelle. Hän esittää viiden askeleen ohjelmaa Suomen talouden ja työmarkkinoiden uudistamiseksi.

Suomen talous on toipunut koronapandemiasta ripeästi, mutta näkymiä painavat väestön ikääntyminen ja talouden heikko tuottavuus. Onko Suomi pudonnut elintasokilvassa muiden Pohjoismaiden tahdista? Mistä kilpailukykymme 2020-luvulla muodostuu ja millaisia reseptejä on tarjolla Suomen talouden uudistamiseksi?

Näistä teemoista Jyri Häkämiehen kanssa keskustelevat Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ja SAK:n puheenjohtaja (2009–16) ja Tampereen pormestari (2017–21) Lauri Lyly.

Katso tilaisuuden tallenne: 

 

Väistämättä, Jyri HäkämiesSuomen Pankin Talouskirja Nyt -sarja avaa talouden käsitteitä kirjallisuuden kautta. Tilaisuuksissa keskustellaan kotimaisesta talousaiheisesta kirjasta. Torstain 9.12.2021 tilaisuuden keskiössä oli Jyri Häkämiehen kirja Väistämättä.