Talouskirja nyt: Mihin suuntaan Kiinan talous kehittyy?

Yleisötilaisuudet
Rahamuseon tapahtuma
|

Kiinan talouskasvu on hiipumassa, ja maa painii lukuisten ongelmien kanssa. Mitkä ovat Kiinan todennäköisiä tulevaisuuspolkuja kohti 2020-luvun loppua? Tätä pohditaan tuoreessa Kiinan talous -teoksessa.

Keskustelemassa Kiinan taloudesta ovat kirjan toimittajat Juuso Kaaresvirta Suomen Pankista ja Outi Luova Turun yliopistosta sekä etäyhteyden kautta Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Mika Hentunen. Tilaisuuden moderaattorina toimii Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Kiinan talouskehitys määrittää koko maailman suuntaa. Maan avautuminen liitti sadat miljoonat kiinalaiset osaksi maailmantaloutta ja tuotantoketjuja. Kiinasta tuli nopeaan tahtiin koko maailman paja ja tuotantoketjujen keskittymä. On vaikea kuvitella globalisaatiota ilman Kiinaa.

Teos koostuu seitsemän suomalaisen Kiina-asiantuntijan kirjoittamista luvuista. Luvut käsittelevät Kiinan taloushistoriaa, talouden yleiskuvaa, aluetalouksia, julkista taloutta, rahoitussektoria, ulkomaankauppaa, ilmastotavoitteita ja liiketoimintaympäristöä.

Tilaisuuden videotaltiointi: