Rahoitusvakauden näkymät nousevien korkojen oloissa

Rahamuseon tapahtuma
|

Pitkään jatkunut poikkeuksellisen matalien korkojen aika päättyi viime vuonna ja korot ovat nousseet jyrkästi. Korkotaso on luotonannolle kuin mannerlaatta, jonka muutokset vaikuttavat laajasti. Korkoympäristön muutos voi myös paljastaa rahoitusjärjestelmässä matalien korkojen aikana kertyneitä haavoittuvuuksia ja otettuja riskejä, jotka voivat toteutuessaan järisyttää järjestelmän vakautta.

Korkojen nousun vaikutukset alkavat nyt näkyä ja tuntua Suomessa ja maailmalla. Rahoitusvakaus- ja tilasto-osaston vakausanalyysitoimiston toimistopäällikkö Helinä Laakkonen kertoo, miten korkojen nousu vaikuttaa velallisiin, sijoittajiin ja pankkeihin, ja kuinka pankkien kestävyyttä on parannettu kohtaamaan kasvavat riskit makrovakauspolitiikan ja rahoitussääntelyn avulla.

Tilaisuuden esityskalvot:

Tilaisuuden videotallenne:

Tämä tilaisuus on osa Studia monetaria -luentosarjaa. Studia monetaria -luentosarjan aiheet liittyvät Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan toimialaan ja historiaan. Luennoijat ovat alansa huippuasiantuntijoita ja työskentelevät pääosin Suomen Pankissa ja Finanssivalvonnassa. Sarjan luennot ovat yleistajuisia, eikä niiden seuraamiseen tarvita erityisiä taustatietoja. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.