Rahapolitiikan uudet haasteet - nopea inflaatio, hidastuva talouskasvu ja kasvava velkaantuneisuus

Rahamuseon tapahtuma
|

Rahapolitiikka on vaikean tehtävän edessä kun energiakriisi kiihdyttää hintojen nousua ja hidastaa kasvua. Rahapolitiikalla on huolehdittava hintavakaudesta ja sen vuoksi on korkoja nostettava vaikka kasvu on hidastumassa ja velkaantuneisuus on kasvamassa.

Osastopäällikkö Juha Kilponen rahapolitiikka- ja tutkimusosastolta kuvaa luennolla rahapolitiikan välittymisen perusperiaatteet ja välineet, joilla keskuspankki pyrkii hintavakauden tavoitteeseensa.

OSALLISTUMISOHJEET:

Osallistu tilaisuuteen saapumalla paikan päälle rahamuseoon tai seuraa verkkolähetystä.

Osallistu paikan päällä:

Voit osallistua tilaisuuteen paikan päällä ilman ennakkoilmoittautumista (Snellmaninkatu 2, Helsinki). Osallistujapaikkoja on rajallinen määrä ja tästä syystä pyydämme saapumaan paikalle ajoissa ennen ohjelman alkamista.

Ohjeet turvalliseen vierailuun.

Seuraa verkkolähetystä: 

Voit seurata verkkolähetystä tämän linkin kautta.

Tallenne julkaistaan tällä sivulla tilaisuuden jälkeen.

 

Tämä tilaisuus on osa Studia monetaria -luentosarjaa. Studia monetaria -luentosarjan aiheet liittyvät Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan toimialaan ja historiaan. Luennoijat ovat alansa huippuasiantuntijoita ja työskentelevät pääosin Suomen Pankissa ja Finanssivalvonnassa. Sarjan luennot ovat yleistajuisia, eikä niiden seuraamiseen tarvita erityisiä taustatietoja. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.