Mitä ihmettä Kiinan taloudessa tapahtuu?

Rahamuseon tapahtuma
|

Kiinassa vuoden 2022 piti olla vakauden vuosi, kun Kiinan kommunistinen puolue valmistautuu syksyn suureen kokoukseensa, jossa on määrä päättää Xi Jinpingin jatkosta puolueen ja maan johdossa. Vakauden sijaan Kiinan taloudessa myrskyää. Koronatartunnat ovat lisääntyneet voimakkaasti ja viranomaiset ovat asettaneet laajoja sulkuja tilanteen hallitsemiseksi. Kiinteistösektorin alamäki jatkuu ja yhä suurempi joukko rakentajia vaikeuksissa. Ulkosuhteet ovat melkoisessa puristuksessa poliittisesti tärkeän ystävän Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Kiinan taloudesta kertoo vanhempi ekonomisti Juuso Kaaresvirta, BOFIT.

OSALLISTUMISOHJEET:

Osallistu tilaisuuteen saapumalla paikan päälle rahamuseoon tai seuraa webinaaria.

Osallistu paikan päällä:
Voit osallistua tilaisuuten paikan päällä ilman ennakkoilmoittautumista (Snellmaninkatu 2, Helsinki). Osallistujapaikkoja on rajallinen määrä ja tästä syystä pyydämme saapumaan paikalle ajoissa ennen ohjelman alkamista.

Ohjeet turvalliseen vierailuun.

Osallistu webinaariin:
Voit seurata webinaaria tämän linkin kautta.

Voit myös ilmoittautua ennakkoon jättämällä yhteystietosi, jolloin toimitamme osallistumislinkin sinulle sähköpostitse. Halutessasi voit esittää ennakkoon kysymyksiä puhujille webinaari-ilmoittautumisen yhteydessä. Nostamme kysymyksiä esille puheenvuoron loppupuolella aikarajojen puitteissa.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin tämän linkin kautta.

Tilaisuus videoidaan ja tallenne tulee tälle sivulle tilaisuuden jälkeen.

Tämä tilaisuus on osa Studia monetaria -luentosarjaa. Studia monetaria -luentosarjan aiheet liittyvät Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan toimialaan ja historiaan. Luennoijat ovat alansa huippuasiantuntijoita ja työskentelevät pääosin Suomen Pankissa ja Finanssivalvonnassa. Sarjan luennot ovat yleistajuisia, eikä niiden seuraamiseen tarvita erityisiä taustatietoja. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.