Ilmastonmuutos ja rahapolitiikka – kohti kestävää kasvua

Rahamuseon tapahtuma
|

Keskuspankin näkökulmasta ilmastonmuutoksella voi olla vaikutuksia muun muassa talouskasvuun ja siten myös hintoihin sekä korkoihin. Ilmastonmuutoksen torjunta liittyy selvästi keskuspankin ensisijaiseen tavoitteeseen, hintavakauden ylläpitämiseen. Miten ilmastokriisin torjunta näkyy keskuspankkien toiminnassa? Miten Suomen Pankki osallistuu ilmastonmuutoksen hillintään?

Tervetuloa kuulolle, kun johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki avaa rahapolitiikan näkökulmaa vihreään kasvuun ja ilmastonmuutokseen. Tuomas Välimäki vastaa Suomen Pankin johtokunnassa mm. rahoitusvarallisuuden sijoittamisesta ja rahapolitiikan toimeenpanosta.

Esityskalvot:

Videotallenne:

Tämä tilaisuus on osa Studia monetaria -luentosarjaa. Studia monetaria -luentosarjan aiheet liittyvät Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan toimialaan ja historiaan. Luennoijat ovat alansa huippuasiantuntijoita ja työskentelevät pääosin Suomen Pankissa ja Finanssivalvonnassa. Sarjan luennot ovat yleistajuisia, eikä niiden seuraamiseen tarvita erityisiä taustatietoja. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.