Bryssel, Strasbourg, Luxemburg – ja Frankfurt

Pääjohtajan esiintymiset
Rahamuseon tapahtuma
|

Yleisötilaisuus EU-instituutioiden kaupungeista rahamuseossa, Helena Petäistö Olli Rehnin haastattelussa.

Suomi toimii vuoden 2019 jälkipuoliskon aikana Euroopan unionin puheenjohtajamaana ja useat ministerikokoukset pidetään Helsingissä. Varsinaiset EU-kaupungit ovat kuitenkin muualla. Syksyn uutuusteos Bryssel, Strasbourg, Luxemburg à la Helena Petäistö kertoo oleellisimmat asiat integraation tärkeimmistä keskuksista. Petäistö pitkäaikaisena ulkomaanreportterina tuntee nämä eurooppalaiset kaupungit kuin omat taskunsa.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn keskustelee rahamuseon yleisötilaisuudessa Helena Petäistön kanssa Euroopasta, EU:n integraatiosta ja Suomen 25 vuoden jäsentaipaleesta unionissa sekä tärkeimpien EU-kaupunkien merkityksestä ja symboliikasta. Rehn on ainoana suomalaisena toiminut johtavassa asemassa kolmessa EU-elimessä: Euroopan parlamentissa (kotipaikka Strasbourg), Euroopan komissiossa (Bryssel) ja Euroopan keskuspankissa (Frankfurt).

Yleisötilaisuus pidetään Suomen Pankin rahamuseossa maanantaina 2.12.2019 kello 17. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta tilaa on rajoitetusti.

Tilaisuuden videotaltiointi: