Myntmuseet öppnas för allmänheten 15.9.2020

Välkommen åter till Myntmuseet! Vi öppnar museet för allmänheten tisdagen den 15 september 2020. Museet håller öppet från tisdag till fredag kl. 11–17 och under helger kl. 11–16. På grund av coronavirusläget är dock besökarantalet begränsat så att högst 20 personer samtidigt kan vistas i museet.

Begränsningarna gäller också visningarna och antalet deltagare i visningarna: det hålls högst två guidade turer per dag med högst 12 deltagare i varje visning.

Vi fäster särskild vikt vid säkerheten och renligheten i våra lokaler. Kontaktytorna desinficeras dagligen. Den som vill använda pekskärm kan hämta en pekskärmspenna i vårt café. Handsprit har ställts fram på olika ställen i museet.

Kom till museet endast om du är frisk! Vänta med besöket till ett senare tillfälle om du har förkylningssymptom. Tänk på att hålla avstånd till andra och bilda inte grupper. Använd näsduk när du hostar eller hosta i armvecket. Håll en god handhygien. Du kan tvätta händerna i museets toaletter i entréhallen nära ytterdörren.

Myntmuseet följer Finlands Banks och statsförvaltningens riktlinjer.