Yleisötilaisuus rahamuseossa 20.2. klo 17: Rahapolitiikan strategia, toiminta ja onnistuminen

Rahamuseon suosittu studia monetaria -sarja jatkuu! Tiistaina 20.2. osastopäällikkö Tuomas Välimäen luento aiheesta Rahapolitiikan strategia, toiminta ja onnistuminen.

Useimpia maailman suurimpien keskuspankkien toimintaa ohjaa pyrkimys hintavakauteen. Studia monetaria -luennolla selvitetään, miksi meillä euroalueellakin rahapolitiikan strategiseksi tavoitteeksi on asetettu noin kahta prosenttia lähentelevä inflaatio, mitä tavoitteen saavuttamiseksi on tehty ja kuinka siinä on onnistuttu.

Tule kuulemaan, miksi keskuspankin perinteisen korkopolitiikan rinnalle on otettu uusia tapoja vaikuttaa rahoitusoloihin, mitä arvopaperiostoilla tavoitellaan ja miksi keskuspankki tekee ennakoivaa viestintää.

Tilaisuus alkaa klo 17 ja siihen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Osmo Valtonen 22.02.2018 13:46
Prosentit ja %-yksiköt sekaisin?
Olin kuuntelemassa tiistaina Välimäen sinänsä mielenkiintoista luentoa. Korvaan särähti välillä ikävästi, kun luennoitsija totesi useammassa yhteydessä, esim. vaikkapa että "inflaatiotavoite on 2 %-yksikköä" tai "inflaatio on noussut 0,5 %-yksikköön". Eikös enää olekaan voimassa sääntö, että nimenomaan muutosta kuvataan %-yksiköllä, eli vaikkapa että inflaatio on noussut nollasta kahteen prosenttiin, jolloin muutos on 2 %-yksikköä.