Talouskeskustelu – tiedettä vai politiikkaa? Keskiviikkona 27.1. klo 17.00

Aika: keskiviikko 27.1. klo 17.00–18.00
Paikka: Suomen Pankin rahamuseo, Snellmaninkatu 2, Helsinki
>> Tilaisuuden suora lähetys verkossa
>> Esitä kysymyksiä Twitterissä tunnuksella #talouskeskustelu – poimimme kysymyksiä mukaan keskusteluun.

Talouskeskustelu — tiedettä vai politiikkaa?

Keskustelu Suomen taloustilanteesta ja sen parantamiseksi tarvittavista toimenpiteistä käy vilkkaana. Onnistuneen talouspolitiikan alkuvoimana on pidetty realistista faktapohjaa.

Myös keskuspankki on osallistunut keskusteluun paikallistamalla talouden ongelmia ja arvioimalla eri toimintavaihtoehtoja. Voiko talouskeskustelua käydä irrallaan arvoista? Keiden tulisi ja ketkä saavat puhua Suomessa taloudesta?

Näistä kysymyksistä rahamuseossa keskustelevat Markus Jäntti, Jukka Pekkarinen ja Lauri Kajanoja. Keskustelua moderoi Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja Antti Suvanto

Tilaisuutta voi seurata suorana myös verkossa.

Keskustelijoista

Markus Jäntti hoitaa Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ja Helsingin yliopiston yhteistä julkistalouden professuuria. Tätä ennen hän on toiminut professorina Tukholmassa yliopiston sosiaalitutkimuslaitoksessa. Markus Jäntin tutkimuksessa keskeisiä teemoja ovat olleet taloudellinen eriarvoisuus ja taloudellinen liikkuvuus.

Jukka Pekkarinen on entinen valtiovarainministeriön ylijohtaja ja kansatalousosaston osastopäällikkö. Hän on pitkän linjan taloustieteilijä, joka on kirjoittanut yhdessä Pekka Sutelan ja myöhemmin Matti Pohjolan kanssa tunnetun kansantaloustieteen oppikirjan.

Lauri Kajanoja toimii Suomen Pankin johtokunnan neuvonantajana vastuualueenaan kotimainen talouspolitiikka. Hänen viimeaikaisista analyyseistaan tunnetuimmat liittyvät Suomen kustannuskilpailukyvyn parantamisen tarpeeseen. Lauri Kajanoja on aiemmin työskennellyt myös Euroopan komissiossa ja Euroopan keskuspankissa.

Rahamuseon tilaisuuksista

Suomen Pankin keskustelusarjojen tarkoituksena on avata yleisölle talouden käsitteitä. Keskusteluun voi osallistua paikan päällä ja suoraa lähetystä voi seurata myös verkosta. Tilaisuuden jälkeen keskustelusta julkaistaan videotallenne.

Uudistettu rahamuseo sijaitsee aivan Helsingin tuomiokirkon vieressä, osoitteessa Snellmaninkatu 2. Tilaisuuteen on vapaa pääsy eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon.