Asuntomarkkinat ja talouskasvu – debatti 19.10.

Aika: keskiviikko 19.10.2016 klo 17.00–18.00
Paikka: Suomen Pankin rahamuseo, Snellmaninkatu 2, Helsinki 

>> Katso suora lähetys tilaisuudesta

Asuntojen kalleus ja vuokrien nousu hidastavat muuttoliikettä paikkakunnille, joissa työtä ja kasvua syntyy. Mitä tälle on tehtävissä? Mikä on maankäytön rooli? Säännelläänkö rakentamista liikaa? Entä ajavatko päättäjät yleistä etua tai oman kuntansa etua? 

Ja voiko kaupungistumisen pyörää edes kääntää taaksepäin? 

Näistä kysymyksistä rahamuseossa keskustelemassa Osmo Soininvaara, Essi Eerola ja Petri Mäki-Fränti. Keskustelua moderoi Suomen Pankissa pitkän päivätyön tehnyt Antti Suvanto

Tilaisuutta voi seurata suorana myös verkossa.
Esitä kysymyksiä Twitterissä tunnuksella #asunnotjakasvu – poimimme kysymyksiä mukaan keskusteluun.

Keskustelijoista

Osmo Soininvaara on tehnyt pitkän uran politiikassa ministerinä, puolueen puheenjohtajana ja kansanedustajana. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja. Nykyisin Osmo Soininvaara toimii luennoitsijana ja hallitusammattilaisena. Hän on vuosien varrella osallistunut aktiivisesti asumista ja kaupunkisuunnittelua koskevaan päätöksentekoon ja keskusteluun. 

Essi Eerola on tutkimusjohtaja Valtion taloudellisessa tutkimuskeskuksessa (VATT). Aiemmin hän on toiminut Vattin johtavana tutkijana sekä vieraillut Suomen Pankin tutkimusyksikössä. Essi Eerola on tutkinut laajasti asuntomarkkinoita ja verotukseen liittyviä kysymyksiä.

Petri Mäki-Fränti toimii vanhempana ekonomistina Suomen Pankin ennustetoimistossa. Työssään hän on erikoistunut asuntomarkkinoita, kotitalouksien velkaantumista ja julkisen talouden kestävyyttä koskeviin kysymyksiin. Hän toimi aiemmin tutkijana Pellervon taloudellisessa tutkimuskeskuksessa. 

Rahamuseon tilaisuuksista

Suomen Pankin keskustelusarjojen tarkoituksena on avata yleisölle talouden käsitteitä. Keskusteluun voi osallistua paikan päällä ja suoraa lähetystä voi seurata myös verkosta. Tilaisuuden jälkeen keskustelusta julkaistaan videotallenne.

Uudistettu rahamuseo sijaitsee aivan Helsingin tuomiokirkon vieressä, osoitteessa Snellmaninkatu 2. Tilaisuuteen on vapaa pääsy eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon.


Jätä kommentti