Rahamuseon kauppa

Rahamuseon matkamuistomyymälässä on saatavissa raha-aiheisia kirjoja ja muistoesineitä. Rahamuseon myyntituotteet ovat saatavissa ainoastaan rahamuseosta. Niitä ei lähetetä postiennakolla tai laskua vastaan.

10000mk_uusi_web.jpg Suosittuja setelimukeja on taas saatavissa rahamuseossa! Mukissa on kuvattuna 10 000 markan seteli vuodelta 1955 ja mukin mallina on Arabian Mainio. Painoserä on 2000 kpl ja mukin hinta on 20 €.

SP200_web.jpg Suomen Pankki 200 vuotta on kaksiosainen historia, jonka ovat kirjoittaneet dosentti Antti Kuusterä ja tohtori Juha Tarkka. Osa I ”Keisarin kassasta keskuspankiksi” kattaa Suomen Pankin historian vuodesta 1811 vuoteen 1930-luvulle ja osa II ”Parlamentin pankki” pankin historian talvisodan syttymisestä 1990-luvulle.

Kirja on saatavissa suomenkielisenä ja englanninkielisenä. Suomenkielisen teoksen kumpikin osa maksaa 45 euroa, ja yhteishinta museosta ostettuna on 75 euroa. Englanninkielisen teoksen osa I maksaa 60 euroa ja osa II 65 euroa, ja yhteishinta museosta ostettuna 100 euroa.


ensimmaiset_eurot_netti.jpg Ensimmäiset eurot” kuvaa kiehtovasti ensimmäisen yhteisen eurooppalaisen setelisarjan suunnittelua. Lukija pääsee kurkistamaan ainutlaatuisella tavalla setelisarjan suunnitteluun, tuotantoon, turvatekijöihin, tiedotuskampanjaan ja lopulta projektin huipentumana euron käyttöönottoon käteisvaluuttana vuoden 2002 alussa. Tärkeässä roolissa ovat henkilöt setelisarjan valmistelun takana. Kirjan hinta on 38 euroa.


Viimeiset markat -kirja

Viimeiset markat - Suomen markkamääräiset setelityypit 1945–2002 esittelee setelitekniikkaa. Kirjassa käydään läpi kaikki markkamääräiset setelit nimellisarvo nimellisarvolta, tyyppi tyypiltä. Kirjassa on myös täydellinen luettelo liikkeeseenlasketuista sarjanumeroista ja allekirjoituspareista. Kirjoittaja Antti Heinonen on toiminut mm. Suomen Pankin viestintäpäällikkönä ja pääkassanhoitajana sekä Euroopan keskuspankin seteliosaston johtajana. Kirjan hinta on 58 euroa.


Aikamatka pörssiin - osakekirjat kertovat on katsaus Helsingin pörssin 100-vuotiseen historiaan

Aikamatka pörssiin - osakekirjat kertovat on katsaus Helsingin pörssin 100-vuotiseen historiaan. Kirjan näkökulma on mielenkiintoinen: siinä esitellään suomalaisten pörssiyhtiöiden ja pörssin tarinaa osakekirjojen kautta. Kirjoittaja Pekka Kantanen on aktiivinen osakekirjakeräilijä. Kirjan hinta on 60 euroa.


Setelisilppukuutio

Setelisilppukuutio sisältää viimeisten markkamääräisten setelien palasia. Ennen tuhoamista seteliniput rei’itetään ja nämä setelipalaset on pakattu kuutioon (5x5x5 cm). Hinta on kuusi euroa kappaleelta. Myynnissä on myös eurosetelisilppua sisältäviä kuutioita, hinta sama kuusi euroa.