Pelit ja multimediat

Testaa, kuinka pärjäisit keskuspankkiirina!

Rahamuseon vakituisen näyttelyn yhteydessä on pelejä ja multimedioita, jotka herättävät raha- ja pankkimaailman abstraktit aiheet eloon. Multimediat kytkeytyvät ympäröiviin vitriineihin ja täydentävät ja syventävät niiden tarjontaa.

Voit pelata rahapolitiikkapeliä, suunnitella omaa rahankäyttöäsi lainalaskurin avulla tai kokeilla, miten vaikkapa junalipun hinta on muuttunut 1800-luvulta nykypäivään.

Museon pelejä ja multimedioita voi hyödyntää myös ryhmänä, sillä niiden näyttökuvan voi heijastaa keskusaukion valkokankaalle. Oppilasryhmät ovat tervetulleita opastetulle kierrokselle rahamuseoon. Varaa aika numerosta 010 19 5702 tai sähköpostitse osoitteesta rahamuseo(at)bof.fi.

Oppimateriaalit

Suomen Pankin ylläpitämä Eurokampus-sivusto (www.euro.fi) on suunniteltu lisäaineistoksi yläkoulun, lukion ja ammattiopiston taloustiedon opetukseen. Sivuston tavoitteena on tarjota helppo ja kiinnostava tapa tutustua rahatalouden kiemuroihin, jotka ovat tärkeitä myös nuorten omien raha-asioiden hoidon kannalta.

Tutustumalla talouden tietopakettiin voit syventää tietojasi taloudesta. Rahapolitiikka-aiheiset tehtävät johdattavat rahapolitiikan perusteisiin, ja laina- ja korkotehtävät auttavat ymmärtämään, mitä lainaraha todella maksaa. Tilastotehtäviin vastattuasi osaat puolestaan tulkita tilastokuvioita uudella tarkkuudella.

Siirry Eurokampukselle!